Pretul petrolului scadea la deschiderea tranzactiilor pe piata de la New York, ca urmare a diminuarii cererii din Statele Unite, cel mai mare consumator de aur negru din lume, potrivit AFP.
Astfel, barilul de titei cu livrare in decembrie se vindea cu 75,86 dolari, in scadere cu 1,07 dolari fata de nivelul din ziua anterioara. Piata petroliera s-a mentinut pe scadere, dupa diminuarea cererii din SUA, informeaza NewsIn.

Piata nu are, intr-adevar, o directie clara, nu exista prea multe noutati de natura sa influenteze preturile. Piata (petroliera) cauta inspitatie pe alte piete, dar nu primeste prea multa", a spus analistul Phil Flynn de la PFG Best Research.

Pretul petrolului este strans legat mai ales de evolutia dolarului, deprecierea monedei americane impingand investitorii catre materiile prime, ca forma de protectie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri