-- Cea mai mare banca a Portugaliei, Banco Comercial Portugues (BCP) ne-a trimis ieri un comunicat la redactie, potrivit caruia grupul coopereaza total in aceste zile cu autoritatile portugheze in chestiunea unei ample investigatii financiare. Presa portugheza a evocat numele unor mari banci portugheze, inclusiv cel al BCP, in legatura cu investigatiile conduse de catre autoritatile judiciare in mai multe institutii financiare si cabinete de avocatura, cu privire la anumite practici de evaziune fiscala si spalare de bani.
BCP informeaza in comunicat ca are deja propriul birou de conformare, in sarcina caruia sta prevenirea unor actiuni ilegale de tipul evaziunii fiscale si al spalarii banilor. "Prevenirea unor astfel de practici ilegale este o prioritate a bancii si de aceea, BCP are instituite sistemele adecvate pentru prevenire, auditare si control, mai precis un Cod de Conduita si Reguli Interne si Standarde, aplicabile atat in banca, cat si in toate subsidiarele din Portugalia si din alte tari, care reglementeaza aceste chestiuni intr-un mod foarte clar, in conformitate cu legislatia in vigoare. In plus, Grupul are si o autoritate specifica, Biroul de Conformare, care monitorizeaza respectarea acestor reguli in toate companiile grupului", concluzioneaza comunicatul. "Cu toate ca politica grupului este de a nu comenta stirile referitoare la investigatii fiscale sau judiciare, dat fiind importanta acestei chestiuni, subliniem prioritatea mentionata mai sus si informam ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, vom coopera deplin cu autoritatile", se arata in comunicat. Ieri, actiunile BCP, listate la Bursa din Lisabona au pierdut 0,02 euro si aveau o cotatie de 2,25 euro, in timp ce BES, o alta banca al carui nume a fost evocat in legatura cu investigatia pierduse 0.15 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri