Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, va avea nevoie de cel putin doi ani pentru a reveni la nivelul de dinaintea crizei financiare mondiale, a declarat ministrul german al economiei, Rainer Brüderle, citat de AFP.
"Pentru a reveni la nivelul din 2008, vom avea nevoie de cel putin doi ani", a afirmat ministrul cotidianului Bild am Sonntag, avertizand ca se asteapta la o crestere semnificativa a somajului in 2010, anunta NewsIn.

Datele publicate vineri au confirmat ca economia Germaniei a crescut in trimestrele al doilea si al treilea, in special in urma revenirii exporturilor si industriei, sectoare cheie pentru economie.

Pentru anul viitor, grupul economistilor influenti ce consiliaza guvernul, supranumit "cei cinci intelepti", estimeaza o crestere a economiei germane cu 1,6%, insa considera ca aceasta revenire nu va fi sufucienta pentru a reface incasarile publice.

Economistii mentionati au criticat, de altfel, planul de reducere a impozitelor cu 24 miliarde euro pe an incepand din 2011.

"Am mult respect pentru aceasta munca a expertilor, insa sfaturile profesorilor nu pot inlocui gandirea decidentilor politici. De aceea sunt consilieri si nu decidenti", a replicat Brüderle, care este membru al partidului liberal (FDP).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri