"Prevad ca avansul economic moderat va continua anul viitor", a afirmat Ben Bernanke, intr-un discurs pronuntat la Clubul Economic din New York, potrivit NewsIn.

In legatura cu revenirea sesizata incepand din aceasta vara, Bernanke a estimat ca redresarea economiei nu este doar rezultatul "factorilor puri temporari", precum sustinerea activitatii prin masuri guvernamentale."Astazi, conjunctura financiara este mai buna" fata de acum un an, "insa raman provocari economice importante", a avertizat el.

"Fluxul creditului ramane limitat, activitatea economica este slaba, iar somajul mult prea ridicat", a completat presedintele Fed.
Referitor la dolar, care s-a depreciat in ultimul timp, Bernanke a spus ca Federal Reserve supravegheaza evolutia cursului de schimb si ca institutia este "atenta la implicatiile" pe care aceste fluctuatii le au asupra politicii monetare.

Politica bancii centrale va contribui la a face din dolar o moneda puternica si care sa reprezinte "o sursa de stabilitate financiara pe plan mondial", a mai spus el.