In jurul orei 12:00, ora Romaniei, euro se deprecia usor in fata dolarului, la 1,4939 dolari, fata de nivelul de luni seara, de 1,4972 dolari.

Fata de yen, moneda europeana a pierdut, de asemenea, teren, la 132,91 yeni, de la 133,35 yeni in seara precedenta. Si dolarul s-a depreciat in fata monedei japoneze, la 88,97 yeni, de la 89,05 yeni la incheierea sedintei de ieri.

In cadrul unei declaratii din cadrul Clubului economic din New York, presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, a declarat ca supravegheaza indeaproape cursul dolarului si ca institutia este "atenta la implicatiile evolutiei dolarului" asupra politicii monetare.

Dolarul a fost avantajat de comentariile lui Ben Bernanke, "care a abordat macar in parte nelinistile legate de nivelul slab al dolarului si de rolul sau de alimentare a tranzactiilor de tip carry-trade", practica prin care investitorii imprumuta fonduri intr-o moneda cu un randament mic, precum dolarul sau yenul, pentru a deschide pozitii pe valute cu randamente mai mari, arata analistii Barclays Capital.