Euro s-a depreciat in fata dolarului in tranzactiile din Europa, in contextul in care moneda americana a fost sustinuta de declaratiile presedintelui Federal Reserve, care a asigurat ca institutia monitorizeaza evolutia dolarului.
In jurul orei 12:00, ora Romaniei, euro se deprecia usor in fata dolarului, la 1,4939 dolari, fata de nivelul de luni seara, de 1,4972 dolari.

Fata de yen, moneda europeana a pierdut, de asemenea, teren, la 132,91 yeni, de la 133,35 yeni in seara precedenta. Si dolarul s-a depreciat in fata monedei japoneze, la 88,97 yeni, de la 89,05 yeni la incheierea sedintei de ieri.

In cadrul unei declaratii din cadrul Clubului economic din New York, presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, a declarat ca supravegheaza indeaproape cursul dolarului si ca institutia este "atenta la implicatiile evolutiei dolarului" asupra politicii monetare.

Dolarul a fost avantajat de comentariile lui Ben Bernanke, "care a abordat macar in parte nelinistile legate de nivelul slab al dolarului si de rolul sau de alimentare a tranzactiilor de tip carry-trade", practica prin care investitorii imprumuta fonduri intr-o moneda cu un randament mic, precum dolarul sau yenul, pentru a deschide pozitii pe valute cu randamente mai mari, arata analistii Barclays Capital.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri