Berkshire Hathaway, compania de investitii detinuta de miliardarul american Warren Buffett, a cumparat participatii in cadrul Exxon Mobil si Nestle prin care pariaza pe unele dintre cele mai mari companii din industria petroliera si a bunurilor de larg consum, scrie BBC World.

Berkshire Hathaway a anuntat ca detine 3,4 milioane de actiuni in companii din afara Statelor Unite (American depositary receipts) in cadrul Nestle in valoare de 144,7 milioane dolari.

De asemenea, compania a anuntat ca detine 1,28 milioane de actiuni in gigantul petrolier Exxon Mobil, evaluate la 87,6 milioane dolari.

Alegerea actiunilor de catre Warren Buffett este importanta pentru cele doua companii deoarece in acest moment este considerat unul dintre cei mai buni investitori ai lumii.

Grupul de investitii a mai anuntat ca aproape si-a dublat participatia pe care o detine in compania Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume.

Buffett este cunoscut pentru faptul ca face achizitii chiar si cand conditiile economice sunt nefaste si considera ca "este mult mai bine sa cumperi o companie buna la un pret destul de bun decat sa cumperi o companie destul de buna la un pret bun".

In intervalul iulie-octombrie Berkshire a cumparat actiuni in valoare de 2,23 miliarde dolari la companii precum Travelers si Wells Fargo & Co. De asemenea, Buffett a achizitionat o participatie majoritara a companiei feroviare Burlington Northern Santa Fe in valoare de 26 miliarde dolari.

Comisia de Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a anuntat ca Berkshire Hathaway si-a redus participatia in compania petroliera ConocoPhillips si in agentia de rating Moody's.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri