Bancile germane au retras din circulatie peste 100.000 de carduri de credit in ultimele saptamani, din cauza unui posibil furt de date informatice in cazul cardurilor utilizate in Spania.
Frauda, care are la origine scurgerea de date informatice de la un furnizor de servicii din Spania, vizeaza in principal turistii ce si-au utilzat cardurile de credit in aceasta tara de la inceputul acestui an.

Federatia germana a bancilor (BVR) a recunoscut ca a retras si schimbat 60.000 de carduri Visa sau Mastercard, in timp ce banca KarstadtQuelle a retras 15.000 de carduri in octombrie, potrivit Financial Times Deutschland, citeaza NewsIn.

Barclaycard a retras, de asemenea, o serie de cadruri la inceputul lunii noiembrie, in timp ce Lufthansa, ce ofera cardrui bancare in cadrul programului de fidelizare, a retras mai multe mii de carduri in cursul ultimelor zile.

Compania Mastercard a avertizat recent bancile germane ca exista astfel de probleme, a anuntat Peter Ehmke, seful Mastercard din Germania. "Am avertizat bancile ca este posibil ca datele sa fi fost violate", a spus el.

Intr-un comunicat, Visa Europe a anuntat, de asemenea, posibile cazuri de frauda in Spania.

"Asa cum se procedeaza in asemenea circumstante, am contactat un anumit numar de banci ce fac parte din lantul nostru, pentru a le pune la curent cu situatia, iar unele dintre ele ar putea lua masuri de precautie", a anuntat Visa.

Utilizarea cardruilor de credit este mai putin raspandita in Germania decat in alte tari europene, precum Franta, chiar daca se afla in crestere.

Numeroase magazine germane continua sa refuze plata cu carduri de credit Visa sau Mastercard, preferand plata de tip EC (Eurocheque-Karte), prin carduri ce sunt distribuite gratuit la deschiderea unui cont curent in Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Germania vrea sa ajute sectorul auto care se confrunta cu probleme