Balanta de plati din zona euro, care masoara schimburile cu restul statelor, a inregistrat un deficit de 5,4 miliarde euro in septembrie fata de un usor excedent in luna anterioara, potrivit primelor estimari publicata de Banca Centrala Europeana (BCE).
Datele prezentate lunar de BCE sunt volatile si fac obiectul unor revizuiri, uneori foarte ample. De exemplu, pentru luna august, BCE a anuntat initial un deficit de 1,3 miliarde euro, care a fost ulterior revizuit semnificativ, pana la un excedent de 600 milioane euro, relateaza AFP citeaza NewsIn.

Balanta veniturilor a contribuit puternic la adancirea deficitului de cont curent, explicand in mare parte soldul negativ din septembrie, a precizat BCE intr-un comunicat. Totodata, bunurile si serviciile si-au diminuat excedentul, iar deficitul in transferurile curente s-a redus usor.

Pe un interval de 12 luni, deficitul balantei conturilor curente din zona euro a afisat un deficit de 91,6 miliarde euro la finalul lui septembrie, reprezentand 1% din produsul intern brut (PIB), fata de un sold negativ de 105,9 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

In ce priveste conturile financiare, zona euro a raportat intrari nete de capital de aproape 28 miliarde euro, fata de aproape 50 miliarde euro in august, a mai aratat BCE, care a adaugat ca au avut loc cumparari importante de obligatiuni si titluri monetare, in timp ce interesul mare din lunile precedente pentru actiuni s-a temperat semnificativ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri