Ford Motor a anuntat pierderi pe trimestrul al treilea de 284 de milioane de dolari si a avertizat ca se vor produce mai multe inchideri ale unor fabrici, pentru a recupera din bani.

Presedintele companiei, Bill Ford Jr, a confirmat ca schimbarile incluse in programul de restructurare, care va fi anuntat in ianuarie, vor fi "semnificative".

Pierderile se datoreaza pretului mare al petrolului, care a schimbat optiunile clientilor. Ford nu se mai bucura de popularitate in Statele Unite, dupa ce americanii au inteles ca un SUV gurmand nu este solutie fericita pentru bugetul familiei.

Vanzarile companiei au scazut dramatic in luna septembrie a acestui, cand s-au comercializat cu 20% mai putine masini Ford in Statele Unite, fata de aceeasi luna a anului trecut.

Ford, la fel ca alti producatori auto din Detroit, se lupta sa reduca din costuri, tinta principala fiind constituita de costurile legate de asigurarile medicale ale angajatilor si pensii.

GM "a batut palma" cu sindicatele United Auto Workers la inceputul acestei saptamani si se asteapta acorduri similare la Ford si Chrysler


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Recall Ford Puma din cauza airbag-urilor pentru soferi
Setari Cookie-uri