Sterling Resources Ltd. a inregistrat in trimestrul trei al acestui an un profit net de 69.758.879 dolari, in crestere de saptezeci de ori fata de profitul net din aceeasi perioada a anului trecut, de 994.363 dolari.
"Cresterea semnificativa a profitului net in trimestrul trei din acest an, comparativ cu trimestrul trei din 2008, se datoreaza castigului de 72.103.206 dolari inregistrat dupa vanzarea unei treimi din cota de 45% detinuta de companie in campul gazeifer Breagh din Marea Nordului", potrivit comunicatului companiei.

De asemenea, in primele noua luni ale acestui an, profitul net al Sterling Resources a fost de 66.935.434 dolari, fata de pierderea de 51.441 dolari inregistrata in primele noua luni din 2008, se arata in raportul companiei, citat de NewsIn.

Vicepresedintele Sterling Resources, Stephen Birrell, a afirmat ca societatea detine o capacitate financiara solida, care ii permite sa continue planurile de explorare si dezvoltare pentru 2010, pentru a dezvolta zacamintele Ana si Doina din Romania, precum si noul zacamant Breagh din Marea Britanie.

In acordul petrolier din Marea Neagra, Sterling are ca parteneri Melrose Resources (32,5%), Gas Plus International (15%) si Petro Ventures Europe (20%). Aceste parteneriate au fost trimise spre aprobare la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM). Ca atare, dupa aprobarea finala din partea ANRM, Sterling Resources va detine o participatie de 32,5 %.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana cu sediul la Calgary, Provincia Alberta. Investitorul Sterling Resources Ltd. este listat la bursa din Toronto TSX Venture Exchange, actiunile sale tranzactionandu-se sub simbolul “SLG”. Sterling Resources Ltd. desfasoara operatiuni petroliere in Marea Britanie (atat in Marea Nordului cat si pe uscat), in Franta si in Romania (atat pe uscat - Perimetrul Sud Craiova, cat si in Marea Neagra - Perimetrele Pelican si Midia).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri