Grupul austriac OMV, care detine majoritatea actiunilor la Petrom, cea mai mare companie romaneasca, a anuntat ca a finalizat negocierile cu Dogan, in urma carora a renuntat la sporirea participatiei pe care o detine deja in cadrul lantului de benzinarii turcesti Petrol Ofisi.
"OMV, grupul energetic lider in centura de crestere europeana, anunta ca a finalizat negocierile cu compania turca Dogan Holding in vederea unei potentiale achizitii a actiunilor detinute de Dogan Holding in cadrul companiei Petrol Ofisi", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

"Cele doua companii au decis de comun acord sa continue parteneriatul stabil in cadrul Petrol Ofisi", conchid oficialii OMV, fara sa ofere motivul esecului negocierilor.

Compania austriaca si-a facut publica intentia, la inceputul lunii octombrie, de a-si mari participatia in cadrul companiei cu alte 54%, care s-ar fi adaugat celor 42% detinute. OMV angajase in acest scop patru banci pentru a lansa o emisiune de actiuni in valoare de un miliard de euro pentru a finanta aceasta posibila achizitie.

Petrol Ofisi este compania turca lider in marketingul produselor petroliere rafinate, avand atat activitati de retail cat si comerciale. OMV a intrat pe piata turca in 2006 prin achizitia a 34% din Petrol Ofisi, crescandu-si participatia in cadrul acestei companii la 41,58% in anii ce au urmat.

Petrol Ofisi este detinuta in comun de OMV si Dogan Holding, ce are o participatie in cadrul Petrol Ofisi de 54,17%. In 2006, OMV a achizitionat 34% din companie, intrand astfel cu succes pe piata turca, o piata in crestere, si sustinand strategia de dezvoltare durabila a companiei. In prezent, OMV detine 41,58% din Petrol Ofisi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
OMV Petrom isi extinde prezenta cu patru statii