Numarul americanilor care au semnat cereri initiale de ajutor de somaj in saptamana ce s-a incheiat la 14 noiembrie s-a mentinut la cel mai scazut nivel din ultimele zece luni, semn ca ritmul concedierilor incetineste, in contextul revenirii economiei, relateaza Bloomberg.
Numarul cererilor s-a mentinut saptamana trecuta la 505.000, in ton cu estimarile analistilor, arata datele publicate de Departamentul Muncii.

Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut, insa numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata a crescut.

Pierderea a 7,3 milioane de locuri de munca de la inceputul recesiunii, in decembrie 2007, face ca accelerarea disponibilizarilor sa fie mai putin probabila, in contextul in care consumatorii au reinceput sa faca unele cheltuieli. O revenire a ritmului angajarilor ar putea fi lenta, in contextul in care companiile pot mari mai intai programele de lucru pentru actualii angajati.

"Piata muncii se amelioreaza, insa intr-un ritm foarte lent", a declarat Tom Porcelli, economist in cadrul RBC Capital Markets, care a prevazut ca numarul cererilor va scadea la 503.000. "Oamenii isi gasesc cu greu un loc de munca, in contextul in care companiile raman sceptice in legatura cu revenirea economica".

Economistii prevedeau in medie ca numarul cererilor initiale de somaj va creste la 504.000, de la nivelul de 502.000 afisat anterior, potrivit unui sondaj Bloomberg. Estimarile au variat intre 485.000 si 550.000.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS | Record de noi infectări în Italia
Setari Cookie-uri