Visa Europe estimeaza ca va ajunge la 6 milioane de carduri contactless in Europa pana la sfarsitul acestui an, urmand ca pana la finalul anului viitor numarul acestora sa se dubleze, a anuntat compania.
"Constatam o crestere a gradului de acceptare in domenii in care pana acum se folosea exclusiv numerarul, cum ar fi automatele de vanzare produse. Vom avea 6 milioane de carduri contactless in Europa pana la sfarsitul anului, iar numarul acestora se va dubla pana la sfarsitul anului 2010", a spus directorul departamentului de inovatie din cadrul Visa Europe, Sandra Alzetta.

Platile contactless permit plata prin intermediul cardului fara a mai fi nevoie de trecerea cardului prin POS, astfel incat timpul derularii operatiunii devine mai scurt.

Circa 80% din tranzactiile efectuate in tarile din Europa se fac cu plata in numerar si peste 90% dintre acestea au o valoare mai mica de 15 euro. Exista o zona importanta, cu potential, pentru platile de valoare redusa cu cardul, care nu este valorificata, sustin reprezentantii Visa.

Pentru tranzactiile cu o valoare mai mica de 20 euro, consumatorul poate finaliza tranzactia in mai putin de o secunda, prin simpla apropiere a cardului de un cititor de carduri, fara a fi nevoit sa semneze sau sa introduca un cod PIN. Pentru tranzactii de peste 20 euro, consumatorul realizeaza o tranzactie obisnuita cu cardul, se mai arata in comunicatul Visa Europe.

"Functionalitatea produsului s-a extins si include in prezent carduri pentru studenti, carduri de tranzit, carduri de acces pe stadion, carduri de retail co-branded", a mai spus Alzetta.

Cardurile contactless Visa sunt conforme cerintelor SEPA, folosind tehnologia cu cip de ultima generatie si avand incluse caracteristici de securitate la cel mai inalt nivel. Acestea pot include programe de fidelizare existente si pot fi combinate cu alte aplicatii contactless proprii.

In prezent, Visa Europe are in derulare programe contactless in Marea Britanie, Turcia, Polonia, Italia, Elvetia si Romania, precum si programe pilot in Spania, Franta si Germania.

In Europa exista peste 360 de milioane de carduri Visa de debit, credit si comerciale. Visa Europe este o organizatie detinuta si condusa de cele 4.600 de banci membre din Europa, fiind infiintata in luna iulie 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri