Euro isi continua deprecierea fata de dolar

Moneda europeana a continuat sa se deprecieze fata de dolar in deschiderea sedintei de astazi din Europa, fiind afectata de ingrijorarile investitorilor legate de sustenabilitatea revenirii economice, relateaza AFP.
Euro s-a depreciat in jurul pranzului la 1,4876 dolari de la 1,4922 dolari la inchiderea sedintei de ieri. Euro a pierdut teren si fata de yen, de la 132,78 yeni in sedinta anterioara la 132,17 yeni. Dolarul s-a depreciat si el usor in fata monedei japoneze, de la 88,99 yeni la 88,84 yeni.

"Marcarile de profit si ajustarea pozitiilor de sfarsit de an ar putea explica, in parte, miscarile pietei, insa indoielile legate de ritmul si amploarea revenirii economice joaca un rol important", a declarat Mitul Kotecha, analist in cadrul Calyon. El a adaugat ca "pe termen scurt, aversiunea fata de risc va continua sa sustina dolarul", informeaza NewsIn.

"In ultimele zile, datele economice care au indicat semne de slabiciune au provocat indoieli legate de puterea si sustenabilitatea revenirii economice", a subliniat John Kyriakopoulos, analist in cadrul NAB Capital

Aceste dubii avantajeaza monedele de "refugiu", precum dolarul si yenul, in detrimentul monedei europene si al valutelor considerate mai riscante de investitori, a adaugat el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri