Comenzile de bunuri de folosinta indelungata din Statele Unite au scazut neasteptat in luna octombrie, afectate de un declin al cererii de echipamente de aparare, ceea ce aminteste ca revenirea economica va fi un proces indelungat, potrivit Bloomberg.

Comenzile de bunuri de folosinta indelungata au scazut cu 0,6%, dupa o crestere revizuita la 2% in luna septembrie, un declin mai mare decat se estima anterior, arata datele publicate de Departamentul Comertului. Excluzand echipementele de aparare, comenzile au crescut cu 0,4%.

Ingrijorarile legate de o posibila scadere a cheltuielilor de consum, in contextul cresterii somajului, ar putea determina companiile sa limiteze cheltuielile pentru echipamente noi si sa mentina stocurile la un nivel scazut, anunta NewsIn.

Chiar daca un alt raport al Departamentului Comertului a aratat o crestere peste asteptari a cheltuielilor de consum in luna trecuta, economia are nevoie de o revenire a sectorului de prelucrare si a celui imobiliar, pentru ca procesul de redresare sa se intensifice.

"Multe firme ezita inca sa faca investitii. Ceea ce am observat in octombrie a fost o scadere foarte, foarte mare a comenzilor de echipamente, dupa o crestere majora in septembrie", a declarat Guy Lebas, analist in cadrul Janney Montgomery Scott LLC.

Un alt raport publicat miercuri arata ca numarul americanilor care au semnat cereri initiale de ajutor de somaj in saptamana ce s-a incheiat la 21 noiembrie a scazut la cel mai mic nivel din septembrie 2008, semn revenirea economiei incurajeaza companiile sa faca mai putine disponibilizari.

Numarul cererilor a scazut saptamana trecuta la 466.000, de la 501.000 in saptamana precedenta, arata datele publicate de Departamentul Muncii. Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut, ca si numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Pretul petrolului a explodat dupa atacul cu drone asupra rafinariilor