Alstom a semnat un contract in valoare de peste 100 milioane euro cu Eskom, compania producatoare de electricitate din Africa de Sud, pentru furnizarea sistemului de control-comanda si instrumentatie pentru cea mai mare centrala pe baza de carbune din lume, centrala Medupi.

Grupul Alstom, furnizor de sisteme de automatizare pentru centrale mari pe carbune, a oferit, de asemenea, firmei Eskom optiunea de a instala un sistem identic la centrala Kusile, centrala asemanatoare cu Medupi, avand o valoare suplimentara de 100 de milioane euro, potrivit unui comunicat emis de Alstom, arata NewsIn.

"Medupi si Kusile, in prezent in constructie, sunt cele mai mari centrale pe baza de carbune cu racire cu aer din lume. Fiecare va avea o capacitate de aproximativ 4800 MW si vor fi dotate cu cate sase turbine si generatoare Alstom de cate 790 MW care, impreuna, vor conduce la o crestere semnificativa a capacitatii energetice a Africii de Sud. Eskom a lansat un program de investitii masive in infrastructura pentru a dubla capacitatea nationala de producere a energiei electrice in urmatorii zece ani", se arata in comunicat.

Conform contractului incheiat, Alstom va proiecta, furniza si instala cel mai modern sistem de control-comanda al sau (DCS), ALSPA Seria 6, precum si echipamentele aferente.

"Sistemul de comanda si control ALSPA Seria 6 este primul produs major rezultat din colaborarea cu Microsoft care se adreseaza noilor retele inteligente. Solutiile de gestionare a energiei dezvoltate de Alstom ii vor ajuta pe producatorii de energie sa isi optimizeze echipamentele in noul mediu energetic", a afirmat Philippe Joubert, presedintele Alstom Power.

Alstom este prezent in Africa de Sud de peste 100 de ani. In prezent, Alstom retehnologizeaza singura centrala nucleara din Africa de Sud, Koeberg, in vederea maririi capacitatii acesteia cu peste 65 MW.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Directorul CFR SA si managerul Alstom Romania, cercetati de DNA