Guvernatorii bancilor din cele mai importante zece economii ale lumii s-au intalnit, ieri, la Basel (Elvetia), cu ocazia primei reuniuni G10 din acest an, transmite agentia AFX. Cu ocazia conferintei de presa ce a urmat discutiilor oficiale, Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat ca economia mondiala va inregistra, anul acesta, o crestere de patru procente.
Oficialul european a mai precizat ca economia globala a depasit, in mare, impactul cresterii pretului petrolului de anul trecut si ca acesta este unul dintre principalele motive pentru care bancherii din cadrul G10 sunt increzatori in ceea ce priveste previziunile economice.

Guvernatorii bancilor centrale din cele mai importante economii ale lumii au aplaudat, totodata, promisiunea Statelor Unite de a rezolva problema deficitului bugetar, care afecteaza evolutia dolarului. Comentariile lui John Snow, secretarul Trezoreriei SUA, potrivit carora Statele Unite vor sa ia masuri pentru a sustine aprecierea dolarului, au dat un impuls monedei americane care se tranzactiona, ieri, in crestere, la 1,3094 dolari per euro.

"Este primul lucru care suna cat de cat a coordonare a comentariilor, ceea ce ar putea conferi sprijin monedei americane", a afirmat Adam Cole, ofiter de strategie in cadrul societatii Royal Bank of Canada.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Finlanda nu a înregistrat niciun caz nou de infectare
Setari Cookie-uri