Pretul aurului a scazut puternic ieri pe pietele din New York si Londra, ca urmare a problemelor de rambursare a datoriilor intampinate de Dubai si pe masura ce revenirea dolarului a dus la scaderea cererii de metal galben, relateaza Bloomberg.

Indexul dolarului, ce masoara puterea monedei americane raportat la un cos format din principalele sase valute, si-a revenit dupa ce anuntul cu privire la eforturile Dubai-ului de a-si rescadenta datoriile a starnit interesul investitorilor, conform NewsIn.

Si preturile altor metale pretioase, ale petrolului si ale metalelor industriale au scazut.

"Piata reactioneaza la stirile despre Dubai. Revenirea dolarului implica vanzari de aur. Investitorii incearca sa-si marcheze profiturile", a spus analistul MKS Finance - Bernard Sin, citat de Bloomberg.

Contractele futures cu livrare in februarie de la bursa marfurilor din New York s-au ieftinit cu 2,3% la 1.160,90 dolari/uncie in cursul sedintei de vineri. Pretul aurului cu livrare imediata a scazut, de asemenea, cu 2,3%, la 1.161,60 dolari/uncie pe piata londoneza.

Indicele dolarului s-a apreciat cu 1% dupa ce Dubai World, compania de investitii a statului petrolier cu datorii de 59 miliarde dolari, a incercat sa amane plata datoriilor.

Criza din Dubai ieftineste petrolul la un minim al ultimelor 7 saptamani


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fostul Grand Hotel du Boulevard se va deschide sub brandul Corinthia