Liderul ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a declarat duminica, in cadrul unei vizite in China, ca un este momentul incheierii planurilor de relansare economica din China si din Uniunea Europeana, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Estimam ca nu a venit momentul retragerii planurilor de relansare economica aflate in derulare in anumite parti ale lumii", a declarat Juncker, dupa o intalnire cu premierul chinez, Wen Jiabao.

"Nu vor exista retrageri majore ale masurilor de relansare din zona euro in 2010", a completat el.

Jean-Claude Juncker, comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, si presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, s-au intalnit, in afara de seful guvernului chinez, si cu alti decidenti chinezi, printre care si guvernatorul bancii centrale, Zhou Xiaochuan.

Principala tema de discutie a fost cursul de schimb al yuanului, unul dintre factorii ce au provocat tensiuni intre China si Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri