Dubai World a refuzat, inaintea solicitarii unui moratoriu de sase luni pentru plata datoriilor, sa cedeze la un pret scazut o parte din activele imobiliare si din investitii, potrivit presei locale din Dubai, scrie NewsIn.
"Grupul a refuzat categoric in ultimele luni sa vanda mai multe active imobiliare si investitii la un pret scazut", au declarat surse anonime, citate de cotidianul Al-Ittihad, al guvernului din Abu Dhabi.

"Vanzarea activelor trebuie sa se faca pe o baza comerciala echitabila, care sa permita grupului sa-si realizeze obiectivele pe termen lung, nu din cauza presiunilor economice conjuncturale", a adaugat sursa.

Dubaiul a anuntat miercuri ca va solicita creditorilor grupului Dubai World, cel mai mare si mai indatorat din emirat, ce cuprinde grupul imobiliar Nakheel, sa amane cu sase luni plata datoriei ajunse la scadenta. Nakheel trebuie sa achite pe 14 decembrie o datorie de 3,5 miliarde dolari, sub forma unor obligatiuni islamice.

Sursa a precizat ca moratoriul pe sase luni ar oferi grupului timpul necesar pentru a-si restructura companiile din holding, sub supravegherea comitetului fiscal suprem, ce are ca misiune scoaterea emiratului din criza.

Potrivit aceleiasi surse, restructurarea va viza in principal "diviziile imobiliare si diviziile de investitii din strainatate, care sunt cel mai grav afectate de criza mondiala, cu exceptia DP World, care a inregistrat pana in prezent rezultate bune".

In restructurarea anterioara, efectuata in octombrie, holdingul a redus personalul companiilor din cadrul sau cu 15% la nivel mondial. Dubai World a anuntat ca restructurarea i-ar permite sa faca economii de 800 milioane dolari in urmatorii trei ani.

DP World, unul dintre principalii operatori portuari din lume, a anuntat in ianuarie ca isi revizuieste proiectele de extindere si ca va ingheta angajarile, din cauza reducerii activitatii din sector, ca urmare a crizei mondiale.


Probleme financiare in Dubai. Falimentul, un risc pentru state ca Romania?

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Simona Halep a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur în optimile de la Dubai
Setari Cookie-uri