"Vrem sa facem propuneri pentru accesul IMM-urilor la piata creditelor", a declarat ministrul economiei si finantelor din Franta, Christine Lagarde, dupa o reuniune cu omologul german, Wolfgang Schauble.

Pentru aceasta, "am hotarat sa reunim experti, pentru a formula propunerile", a adaugat ministrul francez, un demers ce "ne va permite sa avansam", relateaza NewsIn.

Dificultatile unor companii de a obtine credite bancare se afla in prezent in atentia autoritatilor germane.

Cancelarul german Angela Merkel a facut sambata apel la banci sa ia mai multe masuri pentru a sustine finantarea companiilor si sa isi asume responsabilitatea pe care o au fata de economie, in contextul in care un studiu al institutului Ifo arata ca din ce in ce mai multe companii considera ca actualele conditii de creditare sunt restrictive.

Lagarde a estimat, totusi, ca temerile de o criza a creditelor nu sunt intemeiate. De asemenea, a subliniat semnalele de revenire aparute in ambele tari.

Ministrul german de finante a declarat, la randul sau, ca deficitul bugetar al Germaniei va fi in 2009 de circa 38 miliarde euro, cu circa 10 miliarde euro mai mic decat prevede legea bugetului.