Cauzele tin de sezonul de uragane de mai mica intensitate din SUA, potrivit estimarilor provizorii ale Swiss Re. Datele privind numarul deceselor indica unul dintre cele mai scazute niveluri din ultimii 20 de ani.

Cele mai multe decese au fost inregistrat in Asia, unde cutremurul din septembrie din Indonezia s-a soldat cu 1.000 de morti, in timp ce taifunurile din august si octombrie au cauzat peste 2.000 de morti, potrivit NewsIn.

"In 2009, nu am vazut evenimente de amploarea uraganului Katrina, care a cauzat pierderi de 71 miliarde dolari in 2005. Am fost, de asemenea, norocosi, dar situatia ar putea sa nu se repete anul viitor", a spus economistul sef al Swiss Re, Thomas Hess.

In total, pagubele asigurate si neasigurate au ajuns la 52 miliarde dolari in 2009, fata de 267 miliarde dolari in 2008. Anul trecut a fost al doilea an cel mai costisitor in termeni de daune asigurate, potrivit Swiss Re.

In 2009, furtuna Klaus, care a facut ravagii in Franta si Spania in ianuarie, a fost catastrofa naturala cea mai costisitoare pentru asiguratori.