Datoriile a trei din subsidiarele Dubai World nu vor fi incluse in negocierile pe care le poarta compania cu bancile, deoarece “pozitia lor financiara este una stabila”, au precizat reprezentantii companiei intr-un comunicat.

In urma anuntului Dubai World, una din cele mai importante companii ale emiratului, indicele bursier Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,4%, dupa ce, initial, se credea ca datoria Dubai World s-ar apropia de 60 de miliarde de dolari.

“ Acum, cand se vehiculeaza suma de 26 de miliarde de dolari, se reduce o parte din panica ultimelor zile. Este o veste pozitive. Piata s-a hranit din propria teama si se vorbea ca o datorie de 60 de miliarde de dolari nu va putea si restructurata niciodata”, a declarat Nick Chamie, analist la RBC Capital Markets, in Toronto.

Dubai World, holding detinut de emiratul Dubai, a solicitat saptamana trecuta un moratoriu de sase luni, pana dupa 30 mai 2010, pentru datoriile scadente.

Pietele au reactionat imediat, marile burse inregistrand o cadere importanta la finalul saptamanii trecute, in urma perspectivelor inregistrarii de pierderi din credite in Emiratele Arabe Unite - din care face parte emiratul Dubai - si de catre bancile straine.

Probleme financiare in Dubai. Falimentul, un risc pentru state ca Romania?