"Aceasta cerinta ar putea afecta abilitatea RBS de a atrage si a pastra manageri cu experienta si alti angajati cheie, punand astfel grupul intr-o pozitie competitiva dezavantajoasa", a anuntat grupul intr-un raport catre investitori, noteaza NewsIn.

RBS a acceptat luna trecuta sa vanda diviziile de asigurari si unele branse, dupa ce a contractat un ajutor suplimentar de 25,5 miliarde lire (42,4 miliarde dolari), ceea ce a facut ca pachetul de salvare primit de RBS sa fie cel mai mare din lume.

RBS a mai anuntat ca va plasa active de 282 miliarde lire in cadrul programului de asigurare a activelor toxice implementat de guvern. Investitia a majorat detinerea guvernului ritanic in cadrul RBS de la 70% la 84,4%.

Guvernul, care se confrunta cu nemultumirea cetatenilor fata de pachetele salariale din industria bancara, a intensificat restrictiile impuse remuneratiilor, dupa ce a injectat circa 45,5 miliarde lire in RBS.

"Nu ar fi acceptabil sa raspunda cerintelor pe termen scurt ale unui actionar, daca asta inseamna sacrificarea valorii pentru toti", a declarat Peter Montagnon, director de investitii in cadrul Asociatiei Asiguratorilor Britanici (ABI).