Royal Bank of Scotland Group (RBS), institutia financiara care a primit cel mai mare pachet de salvare din lume, a anuntat ca a oferit guvernului britanic un control foarte restrictiv asupra primelor din 2009, in schimbul fondurilor de la stat, scrie Bloomberg.
"Aceasta cerinta ar putea afecta abilitatea RBS de a atrage si a pastra manageri cu experienta si alti angajati cheie, punand astfel grupul intr-o pozitie competitiva dezavantajoasa", a anuntat grupul intr-un raport catre investitori, noteaza NewsIn.

RBS a acceptat luna trecuta sa vanda diviziile de asigurari si unele branse, dupa ce a contractat un ajutor suplimentar de 25,5 miliarde lire (42,4 miliarde dolari), ceea ce a facut ca pachetul de salvare primit de RBS sa fie cel mai mare din lume.

RBS a mai anuntat ca va plasa active de 282 miliarde lire in cadrul programului de asigurare a activelor toxice implementat de guvern. Investitia a majorat detinerea guvernului ritanic in cadrul RBS de la 70% la 84,4%.

Guvernul, care se confrunta cu nemultumirea cetatenilor fata de pachetele salariale din industria bancara, a intensificat restrictiile impuse remuneratiilor, dupa ce a injectat circa 45,5 miliarde lire in RBS.

"Nu ar fi acceptabil sa raspunda cerintelor pe termen scurt ale unui actionar, daca asta inseamna sacrificarea valorii pentru toti", a declarat Peter Montagnon, director de investitii in cadrul Asociatiei Asiguratorilor Britanici (ABI).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri