"Sefii bancilor multilaterale de dezvoltare si FMI sunt pregatite sa puna resursele umane si financiare in serviciul Conventiei Cadru a Natiunilor Unite pentru Schimbari Climatice (UNFCCC) si sectoarelor private pentru a rezolva problemele impuse de schimbarile climatice", se arata in declaratia comuna, informeaza NewsIn.

Astfel, sefii Bancii Africane de Dezvoltare, Bancii Asiatice de Dezvoltare, Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Bancii Europene de Investitii (BEI), Bancii Inter-Americane pentru Dezvoltare, Bancii Mondiale si ai Fondului Monetar Internationale (FMI) s-au angajat sa acorde asistenta tehnica si fonduri pentru realizarea obiectivelor de mediu.

Acestia au mai spus ca vor ajuta tarile in curs de dezvoltare sa se adapteze schimbarilor climatice si sa-si dezvolte o tehnologie ecologica potrivita nevoilor fiecareia.

La randul sau, presedintele BERD, Thomas Mirow, a precizat ca banca va continua eforturile de finantare pentru a sprijini sectorul privat sa investeasca, astfel incat sa castige batalia impotriva risipirii energiei si a emisiilor de gaze cu efect de sera, care reprezinta o prioritate mai ales pentru Europa de Est.