Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda cheie la 1%, nivel minim istoric in vigoare incepand din luna mai, decizia fiind in ton cu estimarile analistilor, relateaza AFP.
Dobanda de refinantare a fost mentinuta la acest nivel minim istoric din luna mai.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, urmeaza sa tina o conferinta de presa la Frankfurt, la ora 13.30 GMT (15.30 ora Romaniei), potrivit NewsIn.

Expertii anticipeaza ca acesta va prezenta noile estimari economice realizate de BCE pentru acest an, pentru 2010 si, pentru prima oara, pentru 2011.

"BCE urmeaza sa confirme fragilitatea revenirii actuale, anuntand proiectii moderate pentru 2011, atat pentru inflatie cat si pentru crestere", a declarat Cedric Thellier, analist in cadrul Natixis.

Presedintele institutiei urmeaza sa precizeze din nou ca nivelul actual al dobanzii este adecvat, subliniind ca va fi mentinut in urmatoarele luni.
Trichet va dezvalui, de asemenea, strategia de iesire din criza a BCE, care a furnizat masiv bancilor lichiditati in ultimul an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri