Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, s-a angajat sa reduca, pe termen mediu, deficitul bugetar al Statelor Unite la 3% din produsul intern brut (PIB), de la nivelul actual, de aproape 10% din PIB, relateaza AFP.
"Pentru o economie cum este cea a Statelor Unite, trebuie sa reducem deficitul la circa 3% pe termen mediu ca sa ajungem din nou intr-o situatie mai sustenabila si mai responsabila, altfel nivelul datoriilor va continua sa creasca", a declarat Geithner pentru CNBC.

"Suntem hotarati sa facem acest lucru", a adaugat secretarul Trezoreriei, potrivit NewsIn.

Statele Unite au inregistrat un deficit bugetar record in anul financiar 2008-2009, ce s-a incheiat la finalul lunii septembrie, de 1.417 miliarde dolari, echivalent cu circa 10% din PIB. Acesta a fost cel mai mare deficit inregistrat dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri