Fiscul italian si politia financiara au anuntat ca au lansat o operatiune de control in cadrul sucursalelor bancilor austriece, dupa cele efectuate in octombrie in cadrul bancilor elvetiene, pentru a combate evaziunea fiscala, relateaza AFP.
"Sucursalele bancilor austriece sunt in centrul noilor operatiuni comune" ale politiei financiare si ale administratiei fiscale, arata un comunicat emis de cele doua autoritati.

"Cea de-a doua etapa a controalelor, ce au inceput pe 27 octombrie printr-o operatiune comuna in cadrul a 76 de sucursale bancare elvetiene, vizeaza un alt grup cu grad de risc ridicat", mai precizeaza comunicatul, potrivit NewsIn.

Fiscul si politia financiara vor sa verifice daca aceste institutii bancare isi respecta "obligatiile de comunicare" a operatiunilor bancare efectuate de clienti.

Administratia fiscala a declarat pentru AFP ca 38 de sucursale ale bancilor Alpenbank, Hypo Tirol Bank, Karntner Sparkasse si Hypo Alpe Adria Bank au fost controlate in cadrul operatiunii.

Operatiunea lansata pe 27 octombrie pentru bancile elvetiene a nemultumit autoritatile din Elvetia, care l-au convocat pe ambasadorul italian si au suspendat negocierile cu Roma, pentru semnarea unui acord impotriva dublei impuneri.

Dupa ce a semnat 12 conventii asupra schimburilor de informatii fiscale si dupa ce si-a asumat legislatia cu privire la practica secretului bancar, Austria a fost scoasa la sfarsitul lunii septembrie de pe "lista gri" a paradisurilor fiscale intocmita de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri