FMI a facut acest anunt la publicarea programului de lucru al consiliului administrativ pentru urmatoarele luni, ce este axat pe patru mari probleme, formulate in cadrul reuniunii generale de la Istanbul de la inceputul lunii octombrie: mandatul Fondului, rolul in finantare, supravegherea multilaterala si buna coordonare a economiei.

"Programul de lucru este ambitios si realizabil, si, in orice caz, necesar", a declarat directorul general FMI, Dominique Strauss-Kahn, citat de NewsIn.

Subliniind faptul ca statele membre au anuntat ca vor mentine masurile de relansare pana la asigurarea unei reveniri durabile, FMI a anuntat ca a inceput sa analizeze diferite "strategii de iesire din criza", pentru a le ajuta sa atinga acest obiectiv.

In ceea ce priveste noua infatisare a economiei mondiale, FMI a anuntat ca are in vedere patru obiective: consolidarea sistemului financiar international, intarirea supravegherii, de catre Fond, a celor mai importante state membre, pentru echilibrarea sistemului, reformarea FMI (reformarea drepturilor de vot si a modului de functionare) si majorarea sprijinului oferit tarilor sarace.