Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca se pregateste sa faca fata dificultatilor post-criza, pentru a sustine revenirea economiei la nivel international si pentru a construi o economie mondiala mai puternica.
FMI a facut acest anunt la publicarea programului de lucru al consiliului administrativ pentru urmatoarele luni, ce este axat pe patru mari probleme, formulate in cadrul reuniunii generale de la Istanbul de la inceputul lunii octombrie: mandatul Fondului, rolul in finantare, supravegherea multilaterala si buna coordonare a economiei.

"Programul de lucru este ambitios si realizabil, si, in orice caz, necesar", a declarat directorul general FMI, Dominique Strauss-Kahn, citat de NewsIn.

Subliniind faptul ca statele membre au anuntat ca vor mentine masurile de relansare pana la asigurarea unei reveniri durabile, FMI a anuntat ca a inceput sa analizeze diferite "strategii de iesire din criza", pentru a le ajuta sa atinga acest obiectiv.

In ceea ce priveste noua infatisare a economiei mondiale, FMI a anuntat ca are in vedere patru obiective: consolidarea sistemului financiar international, intarirea supravegherii, de catre Fond, a celor mai importante state membre, pentru echilibrarea sistemului, reformarea FMI (reformarea drepturilor de vot si a modului de functionare) si majorarea sprijinului oferit tarilor sarace.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri