Economia germana: Perspective mai optimiste

Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, si-a majorat estimarile cu privire la cresterea economica din urmatorii doi ani, sustinand ca perspectivele s-au imbunatatit perceptibil.
Produsul intern brut (PIB) urmeaza sa creasca cu 1,6% in 2010 si cu 1,2% in 2011, dupa o scadere de 4,9% in acest an, estimeaza Bundesbank, in cadrul unui raport economic semestrial. In iunie, institutia prevedea ca economia va stagna in 2010, dupa o comprimare de 6,2% in acest an, conform NewsIn.

"Perspectiva economiei germane s-a ameliorat perceptibil in ultimele luni", a anuntat Bundesbank. Revenirea este sustinuta de stimulii fiscali si monetari, insa exporturile, investitiile in afaceri si consumul privat vor avea o importanta din ce in ce mai mare, odata cu retragerea masurilor anticriza.

Revenirea economiei germane ajuta zona euro sa se redreseze dupa cea mai grava recesiune de la cel de-al doilea Razboi Mondial, dand Bancii Centrale Europene (BCE) posibilitatea sa reduca pachetele de stimuli.

BCE a anuntat ieri ca va reduce finantarilepe termen lung acordata bancilor in 2010, intr-o strategie de iesire din criza ce facilizeaza o eventuala inasprire a politicii monetare.

Cu toate acestea, Bundesbank a anuntat vineri ca inflatia nu va constitui o problema si ca rata somajului va creste la 10,1% in 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri