Companiile din Statele Unite au realizat in noiembrie cel mai mic numar de disponibilizari de la inceputul recesiunii, iar rata somajului a scazut neasteptat, semnaland ca revenirea economiei ajuta la redresarea pietei muncii, dupa cea mai grava criza din ultimele decenii.
Piata muncii a pierdut 11.000 de angajati, sub estimarea medie a analistilor consultati de Bloomberg, arata datele publicate astazi de Departamentul Muncii. Rata somajului a scazut la 10%, noteaza NewsIn.

Administratia Obama ia in considerare noi masuri de sustinere a pietei muncii, aflandu-se sub presiune, in contextul in care, de la numirea presedintelui, s-au pierdut 7,2 milioane de locuri de munca.

De asemenea, Ben Bernanke, presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, a anuntat ca va mentine dobanda cheie la nivelul minim record pana cand rata somajului va scadea, chiar daca procesul de revenire economica se va consolida.

"Ne apropiem de punctul in care companiile vor fi nevoite sa angajeze din nou muncitori. Vom inregistra o crestere a angajarilor, tocmai pentru ca firmele au facut reduceri atat de drastice", a apreciat Joseph LaVorgna, economist in cadrul Deutsche Bank Securities.

Cifrele din octombrie au fost revizuite in scadere, la 111.000 de disponibilizari, fata de nivelul afisat anterior, de 190.000.

Analistii estimau, in medie, ca piata muncii va pierde 125.000 locuri de munca, potrivit Bloomberg. Estimarile au variat intre 30.000 si 180.000.

Rata somajului era estimata sa se mentina la 10,2%, estimarile fiind cuprinse in intervalul 9,9-10,4%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri