Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS), nationalizata aproape integral in urma crizei financiare, va accepta sa se supuna cerintelor guvernului in ceea ce priveste bonusurile, dupa ce conducerea sa a amenintat ca va demisiona in bloc, a relatat Financial Times, citand surse din banca.
Astfel, RBS a dat asigurari ca este gata sa plafoneze bonusurile angajatilor diviziei de banca de investitii la limita de jos practicata in City, chiar daca risca sa piarda unii salariati in favoarea grupurilor concurente, conform NewsIn.

Decizia conducerii RBS are drept scop reducerea tensiunilor in relatia cu guvernul, care a cerut joi un control al valorii si tipului bonusurilor acordate in cadrul bancii, dupa ce aceasta a prevazut 1,5 miliarde de lire pentru prime catre angajati. Tot joi, presa a relatat ca administratorii banci au amenintat ca demisioneaza in bloc ca sa protesteze fata de interventia guvernului.

Statul britanic detine 70% din actiunile RBS si va ajunge in curand la o participatie de 84%, in urma unui acord prin care va oferi garantii impotriva pierderilor generate de activele toxice.

Discutiile legate de bonusuri s-a extins si la alte banci. Lloyds Banking Group (LBG) a fost criticata dupa ce au aparut informatii ca se pregateste sa acorde bonusuri enorme conducerii sale, ca premiu pentru reusita fuziunii dintre Lloyds TSB si HBOS, ce a dus la formarea grupului, la inceputul acestui an. Insa fuziunea este departe de a fi considerata un succes in prezent, deoarece activitatile preluate de la HBOS au generat mari deprecieri de active si au adus grupul pe pierdere.

De asemenea, mai multe publicatii au relatat ca Barclays, una din putinele banci britanice care au refuzat intrarea statului in randul actionarilor, a decis sa mareasca salariile angajatilor de la banca sa de investitii, Barclays Capital. Unii experti vad in aceasta masura o manevra prin care grupul vrea sa compenseze limitarea bonusurilor decisa de G20.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Spania a înregistrat 394 de decese în 24 de ore
Setari Cookie-uri