SUA: Recesiunea si somajul isi pun amprenta asupra bugetului de cadouri pentru sarbatori

Aproape jumatate (45%) dintre americani se gandesc sa cheltuiasca mai putin pentru cadourile de Craciun, ca urmare a recesiunii si somajului, ce a ajuns la 10%, pentru prima data in ultimii 25 de ani, potrivit unui studiu al cabinetului de marketing Retail Forward, citat de AFP.
Oamenii reinvata de la specialisti ca "gestul conteaza", chiar si o simpla felicitare, a spus purtatorul de cuvant al Emily Post Institut, Anna Post. "Oamenii vor sa stie cum sa-si gestioneze bugetul de sarbatori fara a ofensa pe cineva. Este preocuparea zilei", a explicat Anna Post, care vorbeste despre regulile de politete in materie de cadouri, dupa cum arata NewsIn.

O alta ancheta realizata de societatea de studii NPD a aratat ca 62% dintre americani au declarat ca pretul va fi factorul determinant in achizitiile pe care le vor face. Presa americana este plina de sfaturi si alternative pentru oferirea unor cadouri necostisitoare fara a fi asaltat de un sentiment de vinovatie.

"Daca anul trecut ati cheltuit 50 dolari pentru un cadou nu inseamna ca si anul acesta trebuie sa faceti la fel. Multi oameni sunt ingrijorati, dar temerea este nejustificata", spune Anna Post.

Ea a adaugat ca persoanele trebuie sa se gandeasca la bugetul lor si sa nu-si faca griji degeaba. "Este normal sa cheltuiesti mai mult pentru sora decat pentru verisor", a mai spus Post.

Directoare institutiei, Peggy Post, sustine ca este mai indicat "sa iei telefonul si, pe post de cadou, sa suni persoanele si sa le spui cat de mult conteaza pentru tine".

Fabricantii de jucarii, care realizeaza 40% din vanzari in perioada sarbatorilor, au mizat in acest an pe produsele ieftine, astfel ca 80% dintre jucariile gigantului Mattel nu costa mai mult de 30 dolari. "Anul trecut, aveam probabil 4-5 jucarii la 50-100 dolari in colectia noastra. Anul acesta avem doar doua", a spus directorul fabricantului de jucarii, Ken Price.

In plus, numarul americanilor care au intentia sa "recicleze" un cadou a inceput sa creasca tot mai mult. Potrivit unei anchete comandate de firma The Patron Spirits Company, pe un esantion de 1.000 persoane, 68% dintre ele vor sa ofere un cadou pe care l-au primit.

Companiile americane au renuntat la prime si cadouri de Sarbatori


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri