Astfel, au fost inchise in medie cam 11 banci pe luna in acest an, potrivit NewsIn.

Mai mult decat atat, numarul bancilor care au fost inchise in acest an pe piata americana este cel mai mare din 1992 incoace, cand 181 de banci au dat faliment pe fondul crizei de depozite si imprumuturi, potrivit The Economic Times.

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), agentie care asigura depozitele constituite in bancile din SUA, a inchis sase banci pe 4 decembrie, respectiv Greater Atlantic Bank, Benchmark Bank, AmTrust Bank, The Tattnall Bank, First Security National Bank si The Buckhead Community Bank.

Potrivit FDIC, falimentul celor sase banci va costa agentia circa 2,38 miliarde dolari. Numai suma pe care trebuie sa o acorde pentru AmTrust Bank, una dintre cele mai mari banci din tara, ar insuma circa 2 miliarde dolari. Banca avea pe 27 octombrie active de 12 miliarde dolari si depozite de 8 miliarde dolari.

In iulie au fost inregistrate cele mai multe falimente bancare pe piata americana, respectiv 24, iar in octombrie au fost inchise 20 de banci.

La jumatatea lunii noiembrie, numarul bancilor inchise in Statele Unite ajunsese la 123.

Bancile mici si mijlocii sunt cele mai afectate de criza financiara, cresterea somajului sporind riscurile pe care si le asuma acestea.