Reducerile de costuri vor fi o prioritate in cadrul grupului francez in urmatorii cinci ani, potrivit unui nou plan strategic, ce a premis deja realizarea unor economii de 430 milioane euro in acest an, din venituri si din reduceri de costuri.

Grupul vizeaza, pe termen mediu, un coeficient de exploatare de 60%, fata de 65% in prezent, dupa cum arata NewsIn.

Intre al doilea si al treilea trimestru, costurile grupului s-au redus cu 2,3% in reteaua franceza si cu 2,8% in reteaua internationala, cu 4,5% in sectorul serviciilor pentru investitori si cu 11,3% in cadrul bancii de finantare si investitii.

"Intr-o lume in care cresterea va fi mai putin puternica, trebuie sa fim capabili sa furnizam cele mai bune servicii la costuri mai mici decat in ultimii ani si trebuie sa ne gandim la modelele operationale", a declarat directorul executiv al grupului, Frederic Oudea.

Dupa ani de crestere pe plan international, dezvoltarea grupului s-a incetinit si efectivele au fost reduse in tari precum Rusia sau Brazilia.

Societe Generale, a doua banca din Franta dupa capitalizare, a rambursat luna trecuta ajutorul de 3,4 miliarde euro primit pe fondul crizei de la statul francez. Primele cinci banci din Franta au primit circa 20 miliarde euro de la stat, pentru sustinerea capitalului acestora si al finantarilor, dupa socul suferit anul trecut de piata in urma prabusirii Lehman Brothers.