Astfel, in prima parte a sedintei, indicele industraial Dow Jones a pierdut 0,33%, la 10.252,41, in timp ce indicele Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, a scazut cu 0,69%, la 2.158,07 puncte. Indicele mai extins Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,46%, la 1.086,92 puncte.

Agentia de rating Standard & Poor’s a anuntat miercuri ca a coborat perspectiva de rating a Spaniei de la ‘stabila’ la ‘negativa’, pe fondul temerilor legate de starea finantelor publice, potrivit NewsIn.

Vestea a anulat efectul pozitiv pe care l-a avut asupra burselor deprecierea dolarului, care si-a reluat tendinta descendenta dupa ce s-a apreciat marti la cel mai mare inalt nivel de la inceputul lunii noiembrie fata de euro.

Dolarul s-a depreciat constant din luna martie, in contextul in care investitorii profita de finantarea ieftina pentru a face plasamente mai riscante, cu randamente mai mari. Insa, in ultimele saptamani, investitorii au oscilat intre actiuni si dolari, incercand sa determine forta revenirii economice si cele mai profitabile plasamente.

In Europa, indicii principalelor burse erau in scadere in jurul orei 16.30, ora Romaniei: indicele FTSE 100, al bursei londoneze, pierdea 0,28%, indicele Dax, al bursei din Frankfurt, scadea cu 0,59%, in timp ce, la bursa din Paris, indicele CAC 40 cobora cu 0,51%.