Ministrul britanic de finante Alistair Darling a declarat ca economia Marii Britanii isi va reveni dupa cea mai grava recesiune a ultimelor decenii in 2010, in contextul in care pachetele de stimuli vor incepe sa aiba efect.

Ministrul prevede pentru 2010 o crestere economica de 1-1,5%, acelasi nivel estimat si in luna martie. De asemenea, Darling estimeaza o crestere economica de circa 3,5% in 2011 si 2010. In acest an, ministrul estimeaza ca economia britanica se va comprima cu 3,75%.

Inaintea alegerilor din luna iunie, premierul Gordon Brown incearca sa echilibreze nevoia de a limita deficitul bugetar cu cea de a sustine populatia, ce se confrunta cu cea mai grava recesiune din ultimii 20 de ani, potrivit NewsIn.

"Trebuie sa sustinem in continuare economia, pana la consolidarea revenirii. Avem de ales intre a incerca sa impulsionam cresterea si a risca procesul de revenire. Intre reducerea deficitului protejand, totodata, serviciile principale si reduceri ce pun aceste servicii in pericol", a declarat miercuri Darling.

Darling prevedea in matie ca deficitul bugetar al Marii Britanii va atinge 175 miliarde lire sterline (285 miliarde dolari) in acest an fiscal, echivalent cu circa 20% din produsul intern brut (PIB), cel mai mare nivel din cadrul G20.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Referendumul din Scotia: istoric, consecinte, actori principali