Agentia de rating Standard & Poor’s a coborat perspectiva de rating a Spaniei de la ‘stabila’ la ‘negativa’, pe fondul temerilor legate de starea finantelor publice, si a confirmat ratingul ‘AA+’, al creditelor pe termen lung.

"Schimbarea perspectivei are la baza estimarile noastre legate de o crestere mult mai lenta a produsului intern brut si de deficite fiscale accentuate fata de nivelul din alte tari, pe termen mediu, in lipsa unor eforturi mai intense de consolidare fiscala si in absenta unor politici concentrate pe cresterea perspectivelor de crestere pe termen mediu", a declarat Trevor Cullinan, analist in cadrul Standard & Poor's.

"Daca guvernul anunta masuri fiscale concrete, care ar putea duce la atingerea unor excedente anuale de cel putin 2% pana in 2012, perspectiva negativa ar putea fi ridicata", a adaugat el.

Masura vine dupa ce Standard & Poor’s a coborat, luni, perspectiva de rating pentru Grecia, dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch a coborat, marti, ratingul Greciei, potrivit NewsIn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Barcelona: Noi ciocniri violente intre separatisti si politie