Bancile din Marea Britanie care vor acorda angajatilor prime de peste 25.000 lire sterline vor trebui sa plateasca o taxa temporara de 50% din valoarea acestora, masura urmand sa aduca 550 milioane lire sterline fiscului britanic, a anuntat ministrul de finante Alistair Darling.
Aceasta masura temporara se va aplica "tuturor bancilor care opereaza in Marea Britanie", pana pe 5 aprilie 2010. Ministrul britanic al Finantelor, care a anuntat aceasta taxa in cadrul prezentarii din Parlament a principalelor elemente din bugetul pe 2010-2011, a explicat ca banii incasati la buget vor fi folositi pentru a finanta ajutoarele privind incadrarea in munca.

Oficialul britanic a subliniat ca a fost luata in calcul si ideea unei taxe exceptionale asupra profiturilor bancilor care au primit ajutoare de stat substantiale, ca urmare a crizei financiare, insa guvernul nu a dorit sa o aplice pentru a nu penaliza institutiile, masura afectand profiturile alocate pentru refacerea fondurilor proprii, potrivit NewsIn.

"Toate bancile au beneficiat direct sau indirect" de ajutoare de stat pentru a rezista crizei financiare si "ar fi momentul ca bancile sa-si reconstituie rezervele de capital", a explicat Darling.

"Totusi, anumite banci cred ca prioritatea lor este in continuare sa dea bonusuri substantiale angajatilor care deja au salarii mari. Le dau posibilitatea sa-si foloseasca profiturile pentru cresterea fondurilor proprii, dar daca insista sa dea bonusuri mari sunt hotarat sa recuperez banii pentru a veni in sprijinul contribuabililor", a adaugat el.

Crearea taxei asupra bonusurilor nu este o surpriza. De cateva zile, presa britanica lasa sa se inteleaga ca guvernul va interveni asupra bonusurilor bancherilor, din dorinta de a castiga voturi pentru alegerile legislative de la jumatatea lui 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri