Inainte de majorare, Uniqa Versicherungen AG avea un capital social de 131,67 milioane euro.

Majorarea de capital are ca scop consolidarea companiei Uniqa Austria in fata incertitudinii legate de dezvoltarea economiei la nivel global si a volatilitatii pietelor de capital, urmand sa-si creeze astfel conditiile necesare pentru a continua, intr-un ritm alert, cresterea organica, potrivit anuntului companei.

Dupa incheierea termenului de subscriere, pe 11 decembrie, consiliul de administratie a stabilit un pret de 13,26 euro/actiune pentru cele 11.312.217 de titluri nou emise.

Sumele atrase prin aceasta majorare de capital, de aproximativ 150 milioane euro, corespund, astfel, asteptarilor initiale.

Noile actiuni ar urma sa fie listate oficial pentru tranzactionarea la Bursa din Viena din 16 decembrie, data la care ar urma sa fie varsat si capitalul. Noile actiuni ofera actionarilor dreptul la divedende pentru anul financiar 2009.

In Romania, Uniqa este prezenta prin Uniqa Asigurari, fosta companie Unita, preluata la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG). Uniqa Asigurari si-a sporit de 3,6 ori profitul net in primul semestru al acestui an, pana la 5,05 milioane lei.