Acest ajutor este optiunea cea mai putin asteptata intre cele pe care le luase in considerare Dubaiului, dupa ce a cerut pe 25 noiembrie un moratoriu pentru datoria de 26 miliarde dolari a holdingului public Dubai World, scrie NewsIn.

"Guvernul din Abu Dhabi a acceptat sa furnizeze 10 miliarde dolari Fondului de sustinere financiara din Dubai, care vor fi utilizate pentru a onora o serie de obligatiuni ale Dubai World. Prima masura a fost utilizarea a 4,1 miliarde dolari pentru plata obligatiunilor sukuk care ajung luni la maturitate", a precizat presedintele Comisiei bugetare supreme din Dubai, intr-un comunicat.

Excedentul de trezorerie va fi folosit pentru a face fata nevoilor holdingului public pana la finalul lui aprilie 2010.

"Suntem aici pentru a spune investitorilor, creantierilor financiari si comerciali, angajatilor si concetatenilor nostri ca guvernul va actiona potrivit principiilor pietei si practicilor comerciale internationale", a precizat seicul Ahmed bin Saeed al Maktum, intr-un comunicat. "Dubaiul este si va continua sa fie un centru financiar mondial solid si activ. Viitorul este in fata noastra", a adaugat seicul.

Anuntul holdingului public Dubai World, din 25 noiembrie, prin care cerea un moratoriu de sase luni asupra unei parti a datoriilor care urmau sa ajunga la scadenta la jumatatea lunii decembrie, a zguduit cateva zile pietele financiare regionale si internationale.

Grupul a anuntat ca va restructura datorii de circa 26 miliarde dolari (17,2 miliarde euro) in cadrul a doua dintre principalele companii imobiliare, Nakheel si Limitless.