Grupul a precizat ca activele sale valoreaza mai mult decat oferta lansata in noiembrie, de 10 miliarde lire sterline (11,1 miliarde euro), de Kraft Foods.

Pentru 2009, Cadbury estimeaza o crestere organica a cifrei de afaceri de 5%. In ce priveste dividendele, Cadbury si-a stabilit ca obiectiv o crestere la doua cifre a cuantumului varsat din 2010, scrie NewsIn.

"Kraft vrea sa preia Cadbury la pret redus, pentru a aduce un plus de crestere modelului sau de activitate neatractiv, de holding cu un avans scazut", a declarat actionarilor presedintele Cadbury, Roger Carr.

Grupul britanic a anuntat, totodata, ca a primit semnale de interes din partea altor societati, fara insa a le nominaliza. Potrivit Sunday Telegraph, Cadbury a purtat discutii cu alta firma americana, Hershey, despre posibliatea unei preluari amicale.

Articolul precizeaza ca Hershey are in vedere o oferta, dar ca nu vrea sa se angajeze intr-o competitie cu Kraft, de aceea nu-si va dezvalui intentiile pana la finalul anului.

In afara de Hershey, si compania italiana Ferrero, proprietara intre altele a marcii Nutella, s-a declarat interesata de Cadbury. Analistii considera ca firma elvetiana Nestle urmareste, de asemenea, indeaproape evolutia acestui caz. Hershey si Ferrero sunt, insa, mult mai mici decat Kraft. Ferrero este cunoscut mai mult in Europa pentru marcile Nutella si Tic-Tac, insa nu este prezent pe piata britanica.

Premierul britanic Gordon Brown a avertizat voalat despre o eventuala preluare straina a Cadbury, care-si desfasoara o parte din activitati la Birmingham, orasul sau natal.

"Cred ca este foarte important sa nu exista o oferta ostila pentru Cadbury, care sa duca la destramarea activelor sale", a spus Brown, pentru un post local de radio. Totusi, oficialul britanic a asigurat ca guvernul nu se va opune, din principiu, unei oferte ostile.

La randul sau, cel mai mare sindicat britanic, Unite, a sfatuit actionarii Cadbury sa respinga oferta Kraft, invocand datoria importanta a grupului american, care ar afecta Cadbury. Sindicatul a anuntat un protest al salariatilor britanici si irlandezi ai Cadbury, la Birmingham, pe 15 decembrie, a doua zi dupa raspunsul conducerii. Obiectivul anuntat al protestului este de a face sa esueze preluarea si de a salava locurile de munca.