In zona euro, numarul persoanelor ocupate a scazut in iulie - septembrie cu 0,5% (712.000) fata de trimestrul anterior, dupa ce in trimestrul al doilea alte 702.000 persoane din zona euro, respectiv 0,5%, isi pierdusera locul de munca fata de primele trei luni ale acestui an. In primul trimestru, rata ocuparii scazuse cu 0,8% in UE si cu 0,7% in zona euro fata de trimestrul anterior, potrivit agentiei NewsIn. Datele sunt ajustate sezonier, a mai anuntat Eurostat.

Biroul european de statistica preia date transmise de statele membre, iar Romania nu a furnizat date pentru acest indicator.

Toate sectoarele economice au raportat o diminuare a ocuparii, cu exceptia categoriei "alte servicii", domeniu ce cuprinde in special administratia publica, sanatatea si educatia, unde au fost inregistrate cresteri de 0,2% in UE si cu 0,3% in zona euro.

In constructii, ocuparea s-a micsorat cu 1,9% in UE si cu 2% in zona euro, iar in industria de prelucrare, cu 1,6% in UE si cu 1,7% in zona euro.

In agricultura, scaderea a fost de 0,4% in UE si 1,1% in zona euro, in servicii financiare si alte sectoare de afaceri, de 0,4% in UE, respectiv de 0,5% in zona euro, iar in comert, transport si servicii de comunicatii, de 0,2% in UE si de 0,1% in zona euro.

Raportat la acelasi trimestru din 2008, ocuparea a scazut cu 2% in UE si cu 2,1% in zona euro in trimestrul al treilea, dupa ce in trimestrul al doilea scazuse cu 1,7%, respectiv 1,8%. Potrivit estimarilor Eurostat, in trimestrul III erau angajati 221,6 milioane de barbati si femei in Uniunea Europeana, din care 144,8 milioane erau din zona euro.