Autoritatea pentru Privatizare din Serbia a invitat companiile interesate sa trimita oferte preliminare pentru licitatia de vanzare a producatorului de medicamente Galenika, cel mai mare de pe piata sarba, transmite Reuters.
Oferta de vanzare va fi publicata astazi in cotidienele Financial Times, din Marea Britanie, si Politika, din Serbia, scrie Mediafax.

Galenika produce 90% din medicamentele fabricate in Serbia, insa, in functie de venituri, are o cota de 13% pe piata sarba.

"Ofertantii vor trebui sa aiba o experienta de cel putin cinci ani in industria farmaceutica si venituri in 2008 de peste 100 de milioane de euro din vanzarea de produse farmaceutice", se arata intr-un comunicat al autoritatii sarbe de privatizare.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor preliminare este de 19 februarie 2010.

La licitatie vor putea participa si investitorii care administrau, in 2008, active de peste 250 de milioane de euro.

Pretul pentru faza a doua a licitatiei va fi stabilit in functie de cea mai buna oferta preliminara.

Autoritatea pentru privatizare a anuntat, anterior, ca pretul minim pentru vanzarea unui pachet de 70% la Galenika este de 200 de milioane de euro, respectand recomandarile facute de consultanti ai firmelor Rotschild si Citadel.

Profitul Galenika a scazut, in 2008, la 601 milioane de dinari (9,5 milioane de dolari), de la 950 de milioane de dinari in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri