Grupul Mittal Steel va deveni liderul absolut al pietei mondiale a otelului peste sase saptamani, cand se va incheia procesul de integrare a operatiunilor companiei americane International Steel Group (ISG) in activitatea proprie, transmite Mediafax.
Achizitia ISG, in schimbul a 4,5 miliarde de dolari, reprezinta ultima etapa a procesului initiat de Mittal Steel pentru a urca pe prima pozitie in topul principalilor producatori mondiali de otel, detronand compania europeana Arcelor.

Mittal Steel, evaluata la 18,5 miliarde de dolari, a fost creata in luna decembrie a anului 2004, dupa ce firma olandeza Ispat International a preluat LNM Holdings.
Compania a anuntat, totodata, ca profitul sau net din anul 2004 a crescut de patru ori, pana la 4,7 miliarde de dolari, pe baza cresterii cererii de otel din partea Chinei, care a dus la majorarea preturilor pe plan international.

Astfel, cifra de afaceri a grupului a urcat in 2004 cu 132 la suta, pana la 22,2 miliarde de dolari.
Lakshmi Mittal a estimat, anterior, ca piata otelului va fi stabila in 2005 si a confirmat ca intentioneaza sa achizitioneze noi active, printre care si actiuni la combinatul siderurgic Erdemir din Turcia.
Noua companie, care va fi listata la Bursele de la New York si Amsterdam, este cel mai mare producator siderurgic din lume.

Omul de afaceri indian Lakshmi N. Mittal, principalul actionar al grupului LNM, va fi presedintele si directorul general al companiei nou create, care ii poarta si numele.

In afara de Ispat si LNM, grupul Mittal Steel va include si compania International Steel Group (ISG). Valoarea totala a tranzactiilor realizate in cadrul proiectului de fuziune este de 17,8 miliarde de dolari. La inceputul lunii ianuarie, Mittal Steel a patruns pe piata din China, prin achizitia unui pachet de actiuni al Hunan Valin Steel Tube & Wire, a opta companie de pe piata chineza, in schimbul a 314 milioane de dolari. Mittal Steel detine in Romania combinatele siderurgice din Galati, Iasi, Hunedoara si Roman.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri