Institutul Ifo din Munchen a anuntat ca indicele mediului de afaceri, realizat pe baza unui sondaj in randul a 7.000 de directori, a crescut la 94,7 puncte, de la 93,9 puncte in noiembrie. Acesta este cel mai inalt nivel atins de indice din iulie 2008, informeaza NewsIn.

Economistii estimau ca indicele va creste la 94,5 puncte, potrivit unui sondaj Bloomberg. In martie, indicele a atins un minim al ultimilor 26 de ani, de 82,2 puncte.

Date recente au indicat o tendinta mixta a revenirii economiei germane. In timp ce institutul ZEW a anuntat in aceasta saptamana ca economistii isi tempereaza optimismul in legatura cu perspectivele, banca centrala si-a majorat in aceasta luna previziunile de crestere economica pentru 2010, iar grupul Volkswagen a afisat in luna noiembrie cea mai mare crestere lunara a vanzarilor din acest an.

"Comenzile cresc din nou, inregistam o cerere din ce in ce mai mare din Asia. In privinta cresterii economice, Germania va fi pe primul loc in zona euro anul viitor", a declarat Carsten Brzeski, economist in cadrul ING.

Euro a pierdut o parte din castigurile fata de dolar dupa publicarea raportului si era cotat la 1,4381 dolari/euro, fata de 1,4338 dolari/euro in sedinta anterioara.