Obama si Wen le-au cerut propriilor negociatori sa-si continue eforturile in vederea incheierii unui acord, dupa ce au discutat aproape o ora, potrivit NewsIn.

Cei doi lideri au vorbit despre obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, finantarea pentru tarile in curs de dezvoltare si monitorizarea angajamentelor tarilor in privinta reducerii emisiilor.

Anterior, premierul japonez Yukio Hatoyama a cerut, in timpul conferintei despre climat de la Copenhaga, realizarea unui acord politic "robust", chiar daca nu va fi "neaparat perfect", si a vorbit despre "dezonoare" daca sefii de stat ar urma sa plece din Danemarca fara un acord.

De asemenea, presedintele rus Dmitri Medvedev avertizase ca drumul spre realizarea unui acord asupra climatului va fi inca "lung si dificil", deoarece dificultatile au fost "subestimate", in timp ce presedintele SUA, Barack Obama, ceruse celor 120 de sefi de state prezenti la summit sa faca compromisuri pentru realizarea chiar a unui acord "imperfect" de lupta impotriva schimbarilor climatice, pentru ca vremea amanarilor a trecut.