Comisarul desemnat pentru Afaceri economice, Olli Rehn, e favorabil ideii unei "cooperari economice mai puternice" in zona euro, intr-un text adresat Parlamentului European, si a precizat ca reducerea deficitelor publice din Uniunea Europeana este cel de-al doilea obiectiv al sau.
"Ar trebui sa profitam de oportunitatile pe care le ofera Tratatul de la Lisabona in ce priveste intarirea coordonarii economice, in special in zona euro" pentru "a face pasi realiiînainte", a precizat Rehn (foto) in document.

Comisarul desemnat, care ar urma sa-si preia functia in februarie, si-a detaliat intentiile, inainte de audierea parlamentara prevazuta pentru 11 ianuarie, anunta NewsIn.

Franta insista de mai multa vreme pe ideea "unui guvern economic in zona euro", dar fara succes. Germania s-a opus acestei idei, mai ales ca vedea in aceasta o tentativa de reducere a independentei Bancii Centrale Europene (BCE), prin crearea unei contraponderi.

Viitorul comisar a mai spus ca vrea "utilizarea completa a instrumentelor existente pentru realizarea unei coordonari politice si a unei guvernari mai puternice in UE", mai ales in ce priveste bugetul, pentru stimularea "revenirii la finante publice viabile".

El a precizat ca reducerea deficitelor in UE constituie cea de-a doua prioritate a sa dupa "crestere economica si ocupare".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri