Cel mai mare grup financiar italian, Intesa Sanpaolo, isi vinde divizia de banca custode, iar tranzactia va fi finalizata in zilele urmatoare, arata un comunicat al grupului, cumparatorul fiind banca custode americana State Street, care va plati intre 1,5 si 1,8 miliarde euro.
"In cadrul intalnirii de astazi a conducerii Intesa Sanpaolo, prezidata de Enrico Salza, si a consiliului de supraveghere condus de Giovanni Bazoli, s-a hotarat vanzarea diviziei de servicii de valori mobiliare, iar directorul general Corrado Passera a fost mandatat sa finalizeze intelegerea. Piata va fi integral informata asupra termenilor si conditiilor intelegerii dupa semnarea vanzarii, asteptata pentru zilele urmatoare", se arata in comunicatul grupului.

Conform presei internationale, divizia de servicii de valori mobiliare va fi vanduta catre a treia mare banca custode din lume, State Street Corp, cu sediul in Boston, la un pret intre 1,5 si 1,8 miliarde euro, scrie NewsIn.

"Intesa isi vinde activele pentru a-si mari capitalul. State Street, care se ocupa de servicii de contabilitate, pastrarea documentelor si inchirierea de valori mobiliare pentru investitori ca fondurile mutuale, fondurile de hedging si fondurile de private equity, a inceput procesul de evaluare a diviziei in octombrie", a spus Passera, conform Bloomberg.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri