"In cadrul intalnirii de astazi a conducerii Intesa Sanpaolo, prezidata de Enrico Salza, si a consiliului de supraveghere condus de Giovanni Bazoli, s-a hotarat vanzarea diviziei de servicii de valori mobiliare, iar directorul general Corrado Passera a fost mandatat sa finalizeze intelegerea. Piata va fi integral informata asupra termenilor si conditiilor intelegerii dupa semnarea vanzarii, asteptata pentru zilele urmatoare", se arata in comunicatul grupului.

Conform presei internationale, divizia de servicii de valori mobiliare va fi vanduta catre a treia mare banca custode din lume, State Street Corp, cu sediul in Boston, la un pret intre 1,5 si 1,8 miliarde euro, scrie NewsIn.

"Intesa isi vinde activele pentru a-si mari capitalul. State Street, care se ocupa de servicii de contabilitate, pastrarea documentelor si inchirierea de valori mobiliare pentru investitori ca fondurile mutuale, fondurile de hedging si fondurile de private equity, a inceput procesul de evaluare a diviziei in octombrie", a spus Passera, conform Bloomberg.