Sunday Times a precizat ca licitatia vine in contextul in care Nigeria se pregateste sa impuna conditii mai aspre pentru operatorii straini si sa ofere un control mai mare companiilor interne.

Grupul petrolier, care a refuzat sa comenteze pe marginea articolului, este cel mai mare si mai vechi producator occidental de petrol din Nigeria. Insa productia a fost afectata de nesiguranta din regiunea Deltei Nigerului, de problemele de finantare ale guvernului si de un sistem nesigur de reglementare, potrivit NewsIn.

Articolul a aparut in aceeasi zi in care un grup condus de Shell s-a angajat sa cheltuiasca zeci de miliarde de dolari pentru dezvoltarea zacamantului irakian gigant Majnoon in urmatorii 20 de ani.

Sunday Times relateaza ca Shell a lansat recent o procedura formala de vanzare, supravegheata de Ann Pickard, presedintele Shell Nigeria. Grupul petrolier chinez Sinopec a solicitat informatii, potrivit publicatiei, iar grupul petrolier independent Oando, din Nigeria, ar putea fi de asemenea interesat.